Mini Downhill Cup #1 groot succes.

Na een jaar afwezig te zijn geweest op de kalender was het afgelopen 14 april weer één groot MDC feest in Spaarnwoude. Er zat zoveel mee, de track was serieus verbeterd, het weer was grandioos, de startlijst was vol en iedereen aanwezig had er gewoon kei veel zin an. En het moet gezegd, die Platlanders van rondom Spaarnwoude kunnen wel een evenementje draaien.
Opvallend was toch wel de aanwas in de lokale DH gelederen. Door de drijvende krachten van het Bikepark steevast `Puppies’ genoemd. De `puppy’ met de grootste mond werd zelfs geinterviewd voor het Haarlems Dagblad en werd geplaatst met een pagina grote actiefoto op de koop toe.

VERSLAG COFFEE NIELS
Zonovergoten konden de deelnemers de training aanvangen. De wat woester geworden `Rockgarden’ en de bocht over de `Step-up’ bleken toch wel de scherprechters in het parcours. Alhoewel, de eindschans sprong heerlijk maar op race snelheid was het een lastige `Beukert’ die nog het uiterste vroeg van de reflexen der deelnemers. Hier en daar een buiteling mocht de pret niet drukken.
Run 1 leverde spektakel genoeg op. Jeugdrijder Charlie Bonnema sprong als een gems over het parcours en was maar liefst dertien tellen sneller dan Sanne de Vries en Vasco Harteveld. Tymo Somsen was gevallen en hapte nog een uurtje naar adem terwijl hij verstek liet gaan. Bij de dames ontstond een hevige strijd tussen de ervaren Myrthe Verstappen en de jonge maar onverschrokken Kyra Hendriksen. Wat bij de junioren al niet anders was. Favoriet Dies Moelker kreeg een weerwoord van nieuwkomer Luuc Cadee. Zo ook bij de masters, daar werd de van een hevige ziekte terugkomende Joey van Veghel opgejaagd door de ouwe vos Cyclo Sophia. En dan de heren, daar voltrok zich een trio, tussen de uitvinder van `Kung Fu MTB’ Ton Kaarsgaren, de in Oostenrijk trainende Jaimy Vrakking en de excentrieke Wolter Wolters. Na Run 1 bleek Kaarsgaren `the man to beat’.

De pauze tussen run 1 en run 2 werd zodoende door iedereen benut op weer op adem te komen. En dat was ook nodig. Tymo had zijn pijn verbeten en stelde bij de jeugd orde op zaken. Achter Charlie werd hij tweede met Vasco op drie. Bij de dames won de ervaring het van de hert jeugdige elan, Myrthe op 1, Kyra op 2 en Stephanie van Maarschalkerweerd op 3. Luuc bleek bij de junioren in staat om precies dezelfde tijd te rijden als twee uur eerder waar Dies zich op stuk beet en Martijn Steenbok nog aardig dicht naderde op plek 3. Bij de masters waren de kaarten toch al wel geschud. De belg David Deryck die er een spectaculaire rijstijl op na houdt kon Cyclo niet meer verbeteren en Cyclo op zijn beurt kon de verzwakte Van Veghel toch weer niet verslaan. Wat Joey zelf wel lukte, met een raszuivere `faceplant’ in de `Rockgarden’ schakelde hij zichzelf uit voor de finale. En Ton hielt Woeste Wolter achter zich terwijl Jaimy de twee kemhanen op de hielen zat.

En dus bood de finale nog meer spektakel. Duidelijk was dat de mannen met de fluwelen stuurmanskunst zoals Chris Kastanje op 4 en Cyclo op 5 op het droge parcours in het nadeel waren. Dit parcours was meer geschikt voorde risico nemers. Zo kon Jaimy met zijn Alpenkracht op 3 eindigen. Ton met zijn Kung Fu stijl op 2. En krachtpatser Wolter zag zijn onbezonnen rijstijl dit keer omgesmolten worden in in glansend goud.

Hoe dan ook, laten wij danken alle vrijwilligers van #BikeparkSpaarnwoude, de #MDC, de sponsors #Snowplanet #MarcusBV #whostopsyou#magura_offical #bikelanethaarlem en #nemectechniek maar bovenal de deelnemers en het publiek voor een super geslaagde, gezellige, spannende 1ste MDC van 2019

Tot ronde 2 op 30 juni op de Wijchense Berg!!!